غوغای دوباره چین در مورد کامپیوتر کوانتومی
چینی ها ادعا کردند که کامپیوتر کوانتومی میتواند مسئلهای که2/5 میلیارد سال طول میکشد، در چند دقیقه حل کند. این ادعایی است که چینی ها میکنند که به برتری کوانتومی دست یافته اند.
این دستگاه میتواند مسائلی را حل کند که برای کامپیوتر کلاسیک غیر ممکن است.
این کامپیوتر کوانتومی به نام دستگاه جیواژانک نام گذاری شده که غول محاسبات 2/5 میلیارد سالی را در 200 ثانیه انجام میدهد.
کامپیوترهای سنتی دادهها را بهصورت بیتهای باینری پردازش میکنند: صفر یا یک. همچنین، با مزیتی متمایز بیتهای کامپیوترهای کوانتومی میتوانند همزمان یک و صفر باشند. این قدرت پردازش بالقوه بهطورتصاعدی افزایش مییابد؛ زیرا دو بیت کوانتوم (کیوبیت) میتواند در چهار حالت ممکن باشد: سه کیوبیت میتواند در هشت حالت باشد.
این بدان معنا است که کامپیوترهای کوانتومی میتوانند همزمان بسیاری از احتمالات و مسائل را حل یا کشف کنند. کامپیوتر کلاسیک مجبور است پس از انجام یک وظیفه، بهسراغ وظیفهی دیگری برود. پیشرفتهای کنونی نشان میدهد که کامپیوترهای کوانتونی بسیار سریعتر از کامپیوترهای سنتی محاسبات را انجام میدهند؛ اما در آزمایشهای نهایی، مشخص شد که آنها میتوانند محاسباتی را بهنتیجه برسانند که کامپیوترهای کلاسیک بهسادگی قدرت انجامش را ندارند و این نقطهی عطف برتری کوانتومی لقب گرفته است.
حال چین ادعا میکند که به کانون برتری کوانتومی پیوسته است. براساس گزارشها، کامپیوتر Jiuzhang در ۳ دقیقه و ۲۰ ثانیه راهحل مسئلهای ویژه و دشوار را پیدا کرده است. این در حالی است که ابررایانهی سنتی برای انجام چنین کاری کمتر از ۲/۵ میلیارد سال زمان نیاز دارد.
جیوژانگ دستاوردی بزرگ است؛ اما بدانمعنا نیست که کامپیوترهای سنتی به این زودیها کنار گذاشته میشوند. درواقع، این نوع محاسبات بهخودیخود چندان مفید و کاربردی نیستند و بیشتر آنها آزمایشی برای نمایش قدرت بالقوهی کامپیوترهای کوانتومی هستند. ناگفته نماند کامپیوترهای کوانتونی هنوز در برخی از مسائل به ثبات و رسیدگی نیاز دارند.